Αλόη Βέρα – (Διατροφική αξία)
Σαπωνίνες: ασκούν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση ενάντια στα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες.
Ανθρακινόνες: είναι ισχυρά παυσίπονα και διαθέτουν αντιβακτηριδιακή δράση.
Σάκχαρα: περιλαμβάνουν τους πιο σημαντικούς πολυσακχαρίτες οι οποίοι επιδρούν θετικά στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Βιταμίνες: η Αλόη περιέχει τις βιταμίνες C και E καθώς και β-καροτίνη (πρόδρομος της βιταμίνης Α), ουσίες που έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες συμβάλλοντας στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών, των οποίων η υπερπαραγωγή σχετίζεται με χρόνια εκφυλιστικά νοσήματα (π.χ. διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα, κ.λ.π.)
Πεπτικά Ένζυμα: λιπάσες και πρωτεάσες που διαλύουν την τροφή και βοηθούν στην πέψη.
Λιπαρά οξέα: που δρουν σαν ισχυροί αντιφλεγμονώδεις παράγοντες.